Pizza met tomaat, knoflook en parmezaan

Lange bereidingstijd
Gemiddeld
Italiaans
Hoofdgerecht
Ingrediënten
200 g
bloem
1 eetlepel
olijfolie
snuifjes
zout
1 koffielepel
suiker
20 g
verse gist
14 cl
water
eetlepels
ELVEA Pizza a Casa
4 teentjes
knoflook
eetlepels
olijfolie
peper
70 g
Parmezaanse kaas
4
Personen
Bereiding
Strooi de bloem uit op je werkblad en maak in het midden een kuiltje.
Meng de olijfolie, het zout en de suiker erdoor.
Los de verse gist op in het water en giet het gistmengsel bij de bloem.
Kneed het mengsel met de hand tot een homogeen en glad deeg.
Rol het deeg tot een bol, dek af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats, of een nacht in de koelkast onder vershoudfolie.
Rol net voor het bakken het deeg uit en duw het met de vingertoppen plat tot de gewenste dikte.
Begin in het midden en werk naar de randen toe, terwijl je de pizza ondertussen ronddraait.
Verwarm de oven op 200 °C.
Verdeel de pizza a casa over de bodem en bestrooi met gesnipperde knoflook.
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper van de molen.
Rasp hierover de helft van de parmezaan.
Bak 8 minuten in de oven.
Haal de pizza uit de oven en rasp de rest van de kaas erover.



Uit  “ italia al pomodoro”  : Recepten - Harry Belmans ,  Foto’s - Heikki Verdurme   
 
ELVEA producten in dit recept