Hoe vries je tomatensaus in?

Hoe vries je tomatensaus in?

Dat we onze diepvriezer volsteken met ijs, soep en allerlei diepvriesproducten, is niets nieuw. Maar wist je dat we onze diepvriezer ook kunnen gebruiken op een creatieve manier? Met deze tip van Elvea tover je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel! Maak je eigen tomatensaus met je favoriete Elvea producten, vries nadien in met behulp van een ijsblokjesvorm en sluit goed af met een diepvriesfolie of zakje. 

Waarom een ijsblokjesvorm? Zo hoef je niet meteen een grote portie tomatensaus te ontdooien, maar kan je makkelijk én snel individuele porties bereiden. Sausrestjes verdwijnen niet langer meer in de vuilnisbak, maar gaan rechtstreeks de diepvriezer in. Een handige tip voor als je weinig tijd (of zin) hebt om te koken en ideaal om voedselverspilling tegen te gaan!

Enkele basisregels om te onthouden:
  • Traag ontdooien is veiliger. Laat daarom je maaltijden ontdooien in je koelkast.
  • Lucht is dé grote vijand. Het droogt namelijk je maaltijd sneller uit. 
  • Ontdooide maaltijden bevatten vaak meer water en bijgevolg minder smaak. Bijkruiden is dus de boodschap.
  • Zorg ervoor dat je alles goed labelt en dateert. Zo blijft je diepvriezer netjes en overzichtelijk.