Soepje van gele tomaatjes

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddeld
Italiaans
Voorgerecht
Ingrediënten
2 bokaaltje
ELVEA Gele gepelde Datterini tomaten (Selezione del Maestro)
1
sjalot
3 teentjes
knoflook
1
gele paprika
2
gele courgette
olijfolie
6 dl
groentebouillon
50 g
geroosterde pijnboompitten
1
laurierblad
takjes
tijm
peper
zout
4
Personen
Bereiding
Snipper de sjalot en de knoflook.
Reinig de andere groenten en snijd ze in stukjes.
Zet alles aan in een beetje olijfolie.
Bevochtig met de bouillon en voeg de tomaten en de kruiden toe.
Kruid met peper en zout en gaar onder gesloten deksel.
Haal de laurier uit de soep en mix ze.
Serveer met focaccia en de geroosterde pijnboompitten.



Uit  “ italia al pomodoro”  : Recepten - Harry Belmans ,  Foto’s - Heikki Verdurme