Pasta alla norma

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Italiaans
Italiaans
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten

2 blikken
ELVEA tomatenblokjes cubetti met basilicum
200 g
ricotta
2
aubergines
eetlepels
olijfolie
peper
zout
2 kg
knoflook
takjes
tijm
600 dikke sneden
spirelli
handvol
platte peterselie
75 g
geroosterde pijmboompitten
4
Personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de ricotta in een ovenschaal en bak hem lichtbruin.
Snijd de aubergines in blokjes en bak deze goudbruin in een beetje olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Snipper de knoflook en zet aan in een beetje olijfolie.
Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe.
Kook 15 minuten op een laag vuur en voeg de aubergines toe.
Gaar ondertussen de pasta in gezouten water.
Serveer de pasta met de saus en de ricotta, en werk af met peterselie en pijnboompitten.



Uit  “ italia al pomodoro”  : Recepten - Harry Belmans ,  Foto’s - Heikki Verdurme   

 
ELVEA producten in dit recept