Linzen- & tomatensoep met pecorino

Gemiddelde bereidingstijd
Gemiddeld
Italiaans
Voorgerecht
Ingrediënten
1 blik
ELVEA tomatenblokjes cubetti arrabbiata
1
ajuin
4 teentjes
knoflook
2 eetlepels
olijfolie
5 klontjes
kippenbouillon
handen vol
verse basilicum
takjes
bonenkruid
peper
zout
120 g
linzen
100 g
pecorino picanto
4
Personen
Bereiding
Snipper de ui en de knoflook.
Zet aan in een beetje olijfolie, stoof glazig en voeg de tomatenblokjes en de kippenbouillon toe.
Snipper de kruiden en voeg ze toe.
Kruid met peper en zout.
Gaar onder gesloten deksel.
Blancheer ondertussen de linzen 15 minuten in gezouten water.
Giet de linzen af en voeg ze toe aan de soep.
Proef of het genoeg gekruid is.
Serveer de soep met pecorino.



Uit  “ italia al pomodoro”  : Recepten - Harry Belmans ,  Foto’s - Heikki Verdurme   


 
ELVEA producten in dit recept
Cubetti
Gearomatiseerde tomatenblokjes