Panzanella

Korte bereidingstijd
Gemakkelijk
Italiaans
Hoofdgerecht
Visgerecht
Ingrediënten
1 bowl
ELVEA Rode Gepelde Datterini tomaten
6 dikke sneden
focaccia
1
komkommer
3 eetlepels
olijfolie
1
rode ajuin
1
geroosterde rode paprika
8
gezouten ansjovisfilets
bussels
verse basilicum
3 teentjes
knoflook
1 eetlepel
rodewijnazijn
peper
zout
4
Personen
Bereiding
Scheur het brood in stukken en bak het krokant in een beetje olijfolie.
Schil de komkommer en de rode ui en snijd ze in blokjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Hak de ansjovis en de knoflook en pluk de basilicum.
Meng alles met de tomaatjes en het brood.
Breng op smaak met azijn, peper en zout.



Uit  “ italia al pomodoro”  : Recepten - Harry Belmans ,  Foto’s - Heikki Verdurme