it nl fr

Rode pasta carbonara

Gemiddelde bereidingstijd
Gemakkelijk
Italiaans
Hoofdgerecht
Ingrediënten
200 g
spaghetti
2 dikke plakken (1cm)
pancetta
1
rode ajuinen
200 g
ELVEA Blokjes van gepelde tomaten
1
eieren
blaadjes
peterselie, gehakt
Parmezaanse kaas
olijfolie
zout
peper
2
Personen
Bereiding
Kook de spaghetti al dente in gezouten water.
Snijd de pancetta in kleine blokjes.
Snipper de rode ui fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur en bak er de rode ui en de blokjes pancetta krokant in.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en een pollepel van het kookvocht van de pasta.
Klop het ei los in een kommetje.
Rasp er twee eetlepels Parmezaanse kaas (of Pecorino) in en voeg er de fijngehakte peterselie aan toe.

Giet de spaghetti af en meng deze onder de tomatensaus.
Zet het vuur uit en meng nu het eiermengsel onder de pasta. Meng goed. Kruid het geheel met peper van de molen.

Verdeel de pasta over twee borden. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over alvorens te serveren.