Filet pur van kalf met pizzaiolasaus

Gemakkelijk
Italiaans
Hoofdgerecht
Vleesgerecht
Ingrediënten
2
filets pur van kalf
1 bussel
snijbiet
2 teentjes
look
150 g
ELVEA Passata Natuur
50 ml
witte wijn
1 eetlepel
kappertjes
1 theelepel
gedroogde oregano
blaadjes
basilicum, fijngehakt
peper
zout
2 bollen
burrata
200 ml
room
1 snuifje
peper
2 eetlepels
olijfolie
2
Personen
Bereiding
Kruid de kalfsfilets met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur.
Bak er de kalfsfilets in aan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Breng gezouten water aan de kook en kook er de snijbiet in.
Giet af en laat de snijbieten afkoelen in ijswater. Dep droog.
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en kruid de snijbiet met peper en zout. Bak vervolgens krokant in de pan.
Maak nu de pizzaiolasaus. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur.
Snipper twee teentjes look fijn en fruit ze er in aan.
Blus vervolgens met de passata en de witte wijn en voeg nog kappertjes, gedroogde oregano en verse basilicum toe. Laat enkele minuutjes pruttelen.

Doe voor de crème van burrata twee bollen burrata, 200 ml room, een snuifje peper en twee eetlepels olijfolie in de blender.
Mix glad en doe de crème in een spuitbusje.
Snijd de kalfsfilets in plakjes en schik ze mooi op een bord. Spuit er enkele toefjes van de burratacrème bij en leg er de gebakken snijbiet naast.
Lepel als laatste de pizzaiolasaus over het vlees en werk af met groene kruiden. 
 
ELVEA producten in dit recept